Industriële naverbranders

Meer dan 30 jaar ervaring in industriële naverbranders

Van deskundig onderzoek en advies tot service en onderhoud.

Elk proces zijn eigen naverbrander

Er zijn vele type industriële naverbranders maar deze zijn niet allemaal geschikt voor elk proces. Kennis van het proces is daarom net zo belangrijk zodat de juiste keuze gemaakt kan worden. Meer dan 30 jaar ervaring in diverse industriële processen samen met de kennis die bij u in huis is maakt een goede keus eenvoudiger.

RTO Elektrische type e naverbrander

Naverbrander type E

Elektrische RTO type e naverbrander

Nieuw

De nieuwe Type E Naverbrander

Door het toepassen van slimme oplossingen in het oxidatie proces van de afgassen is het mogelijk om thermische naverbranders uit te voeren volledig Elektrisch.
Hiermee wordt CO2 uitstoot uit de toegevoerde brandstof vermeden, dit kan tot wel 95 % CO2 reductie opleveren. Een ander groot voordeel is dat er geen NOx gevormd wordt.

Thermische naverbrander

Direct gasgestookt thermische naverbrander brandweer testcentrum
Een direct gestookte naverbrander is de meest eenvoudige naverbrander. De processtroom wordt in de verbrandingskamer door of bij de brander ingebracht. Bij voldoende temperatuur, zuurstof en voldoende verblijftijd in de uitbrandkamer worden de verontreinigende componenten volledige vernietigd.

Katalytische naverbrander

Katalytische naverbrander

Voor specifieke toepassingen is het mogelijk om elk type naverbrander uitvoeren met een katalytisch bed, waardoor met de katalysator de verbranding bij een lagere temperatuur kan plaats vinden. Deze toepassing is echter sterk afhankelijk van het proces, maar kan onder goede omstandigheden zeker de juiste oplossing zijn voor uw emissie probleem.

Recuperatieve naverbrander

Recuperatieve thermische naverbrander

Een steeds vaker voorkomende naverbrander is de recuperatieve naverbrander. Deze heeft een primaire en/of secundaire warmtewisselaar. De primaire warmtewisselaar verhit de inkomende verontreinigende lucht met de schone hete uitgaande lucht. Een secundaire warmtewisselaar wordt gebruikt om de laatste energie uit de schone gassen te halen voor benutting elders in het proces.

Deze vorm van energie terug winning is zowel toepasbaar voor direct gestookte naverbranders als voor katalytische naverbranders. De effectiviteit hangt af van procesgas samenstelling, temperaturen en ontwerp van de naverbrander.

Regeneratieve naverbrander

RTO regeneratieve thermische naverbrander

Een van de hedendaagse wereldwijd geaccepteerde controle technologieën voor luchtverontreiniging is de regeneratieve naverbrander (RTO). Deze is zeer veelzijdig en uiterst efficiënt. Er kan 95% van de energie worden teruggewonnen. Dit wordt bereikt door de opslag van warmte in keramisch medium, zonder dat de weerstand in hoge mate toeneemt.

Dit type naverbrander leent zich uitstekend om om te bouwen naar een Elektrische naverbrander : Type E.

Adsorptiewiel

Adsorptiewiel Energy2Save
In een aantal gevallen kunnen de kosten bij grote verontreinigde volumes behoorlijk oplopen, dan is het raadzaam om eerst deze te bewerken met een adsorptiewiel. Met een absorptiewiel is het mogelijk om een groot deel van de verontreinigde gasstroom te separeren in een kleine geconcentreerde gasstroom (maar 5–10 % van de totale gasstroom) en een schone gasstroom (90-95%).

Industriële naverbranders. Ook uw productieprocessen optimaliseren?